Keicar4Life 660t Hall of FAME

Keicar4Life 660t Hall of Fame 2015(Based on SDB season 2015, 1/4 Mile Drag)...... #1 ADD by Ann Garage / Zhaa Garage , 12.910s ...... #2 MAN by Liena Racing , 14.1s .... #3 AEU by Ann Garage/Zha Autogarage , 14.8s ..... #4 ? ..... #5 ? ..... more coming soon .......(UPDATE October 2015)

Welcome #keicardragaddict #keicartrackjunkie

Welcome #keicardragaddict #keicartrackjunkie

Wednesday, December 29, 2010

Congratz Kenzo & Edy for your Victory in Cat 1.8t at MUSC Drag Cyberjaya

Congratz Kenzo & Edy menang Cat 1.8t ....you make all the Malaysian Keicar Dragger Clan Proud ...

Musc Drag Challenge Cyberjaya 2010 - Rnd 12 RESULT

RESULT-Cat Kcar >1000t
1st Brahim Oemm Kelantan
2nd Aniz Aizaq Oemm Kelantan
3rd Kenzo/Edy, Ann Racing Dev/Edy Garage CM 159

Congratz to winner ...yg kalah cuba lagi. Antara geng CompactMotorsports yg join :-
1- Bearz CM 113
2- Kenzo & Edy CM 159
3- Panjang & Fuad CM 26
4- Madi CM 7
5- Bluethunder & KM Racer X CM 12
6- Consonar CM 77
7- Makitam CM 172

Sunday, December 5, 2010

One of THE SICKEST Kancil Drag Car 2011


One of the sickest drag car 2011 ni yg aku leh ckp pada salah satu Drag Machine milik ahli CompactMotorsports Consonar (CM77) . Built by ADD Garage Shah Alam ,setup memang lain dari lain tak terikut setup mane2 machine yang sedia ade sekarang nih. Perbezaan ketara yang ketara anatar machine nih dengan machine2 lain , ia masih menggunakan kaedah tradisonal dlm pengurusan enjin, maksud aku penggunaan fuel regulator sahaja untuk setup engine hehe , lain2 info pasal machine nih aku tak nak komen ..korang tanye jek owner sendiri. Satu lagi owner plak dah memulakan trend kalerkan housing turbine ,,,cuba tgk ..kaler PURPLE tuh hehe ... so ade ke yg lain nak ikut turut serta ? kita tunggu dan lihat ...

Nak citer pasal prestasi lak ...Machine ni dah menampilkan prestasi memberansangkan masa Drag Sungai Lang Nov lepas, so tunggu jek penampilannya dlm event drag akan dtg ... Good luck to Consonar ... moga dpt byk piala 2011 nih .

Nak tanye pasal setup ? try search owner sendiri kat Facebook (Jep Azizul Arif).

ps- latest news Machine nih dah pakai SAFC 2 ....

Keicar4Life
Fitri

More pictures,



Monday, November 29, 2010

Happy Aniversary ke 4 CompactMotorsports ..

Seperti yang sedia maklum CompactMotorsports ditubuhkan pada NOV 2006 , serentak dengan Event Compact Drag Battlle 2006 , so tahun nih tahun ke 4 tertubuhnya CompactMotorsports. Moga CompactMotorsports makin kukuh and ahli makin erat, perjuangan kita dalam dunia Motorsports blom berakhir lagi ....

Once CompactMotorsports, Forever CompactMotorsports!!

LONG LIVE CompactMotorsports ...MALAYSIAN KEICAR DRAGGER CLAN .........

MALAYSIAN KEICAR DRAGGER CLAN
www.compactmotorsports.com.my


Keicar4Life
Fitri


Wednesday, November 24, 2010

SWIFT Radical Modified .......




Machine nih memang dah aku nampak beberapa kali beraksi kat Sepang Drag Battle 2010 ,,,,yg best nya machine nih tergolong dlm sub-compact dan berenjinkan EVO(AKU PON TAK SURE SAPE TAU LEH BTULKAN). Kira nih modifikasi extereme gak sebab engine letak kat blakang, machine lom perform nampaknya mungkin tahun 2011 machine nih akan menunjukkan belangnya.

Kalo ada geng2 yg tahu pasal machine nih bleh tak info sini ..... memang respect laa garage yg buat kete nih ..pemikiran lain dari lain ...salute ..........Malaysia Boleh .....

ps- picture amik dari FB ...

Keicar4Life
Fitri

Sunday, November 21, 2010

DRAG SG LANG SPEEDWAY Result

DRAG SG LANG SPEEDWAY
Result Cat Kcar >1000t
1st Consonar/Kecik Add Garage
2nd Kenzo Ann Racing Dev/Edy Garage
3rd Fuad/Panjang Ann Racing Dev.

CONGRATZ WINNERS ................

To view more picture click link below

Keicar4Life
Fitri


Saturday, November 13, 2010

MUSC DRAG CHALLENGE CYBERJAYA 2010 - Round 11 Result


MUSC DRAG CHALL. Round 11 , 13 Nov 2010 - Hari memang panas , but ramai gak yang join cat Keicar , keseluruhan ada 17 buah kereta, seperti biasa machine-machine yang join adalah dari J-Works , Ann Racing Development , Hardworks , Add Garage dan banyak lagi. Geng di pantai timur pon ada join tak lain tak bukan ...OEMM ( BRO Brahim n crew) hantar 2 buah machine.

Dari apa yg aku nampak ..penyertaan semakin banyak ,,sekaligus buat cat Keicar makin meriah ..BERITA BAIK utk geng2 keicar , ptg tadi lepas cat keicar habis geng COMPACTMOTORSPORTS telah berbincang ngan ahkauputra (ORGANIZER MUSC Drag) pasal nak mintak lewatkan cat Keicar so keputusannya next round MUSC akan buat cat Keicar sebelom cat VTEC ..so leh laa drag dlm cuaca redup skit ..selalunya cat VTEC ..malam so syok laa takyah peluh2 hehe .

Berbalik pasal drag siang tadi ,,,memang riuh laa dgn kemunculan Machine baru dari wshop ADD Garage ... machine kepunyaan Consonar ..setup Banana Pusing2 didatangkan ngan rim hijau ala2 KEN BLOCK ... tak lupa jugak showoff housing turbine kaler purple ,,,,hehe. Bab machine rosak jgn cakaplah ..biasa aa no pain no gain hehe ..yg aku perasan machine Bro Godfather ade masalah skit dgn engine ,,ada bunyi skit , machine boy2850t pon ade prob lupa plak ape prob , machine IS AMN Maju Auto clutch slip etc.

Nak citer lebih2 pasal final battle ...malas lak ,,, tunggu jek geng2 yg masuk final luah perasaan ,,,tapi yg penting sorakan kemenangan DERIS @ Kenzo memang terngiang2 sampai skang ...hehe memang puas hati.

Result korang tgk sendiri kat bawah tuh ...

Cat Keicar <1000t>

1st Kenzo , EDY (Ann Racing Dev & Edy Garage), Kuala Lumpur
2nd Apis Wshop , Banting
3rd Brahim OEMM, Kelantan


To view pic click link below:-

Keicar4Life
Fitri

Wednesday, November 10, 2010

SG LANG SPEEDWAY DRAG BATTLE

Venue: SG LANG SPEEDWAY
Date/Time: Sunday, November 21 · 8:00am - 7:00pm
KATEGORI:-
A] FI <1000CC (K-car Sub Compact Open)
B] NA <1600CC (SOHC, DOHC, NON VERIABLE VALVE TIMING)
C] NA <1600CC (VTEC,MIVEC,VVT,VVL)
D] NA <1800CC (VTEC TYPE-R & GSR,MIVEC,VVT,VVL)
...E] FI <1800CC
F] NA OPEN
G] FI OPEN (2WD)
H] OPEN (4WD, NOS DIBENARKAN)

*FI - FORCED INDUCTION (TURBO CAHRGE, SUPER CHARGE DAN SEUMPAMANYA)
*NA - NATURALLY ASPIRATED

Category A to G dedicated for on the road/road legal/production car. NOS is prohibited.

Category H unrestricted. open to all cc and technology.

Peserta Dragrace diwajibkan memakai topi keledar/helmet, kasut & safety belt.

undian menggunakan daun terup. undian dilakukan setiap pusingan.
pusingan kelayakan, peserta yang menerima kekalahan 2 kali akan tersingkir. pusingan seterusnya secara kalah singkir.

PERATURAN JUMPSTART
jika berlaku jump start, bendera merah digarisan permulaan akan dikibarkan. bendera merah juga akan dikibarkan 100meter dari garisan permulaan untuk memudahkan pelumba mengetahui status permulaan perlumbaan.

jika berlaku bendera merah, perlumbaan akan dimulakan semula. jika jumpstart dilakukan kali ke2, secara automatik pelumba tersebut tersingkir.

jika berlaku bendera merah, pihak ke2 perlu memberhentikan perlumbaan sebelum garisan 50meter. Jika gagal berbuat demikian, perlumbaan di kira sah.

PERATURAN TAMBAHAN
tertakluk kepada arahan marshall, jika gagal mematuhi peraturan, penyertaan akan dibatalkan.
keputusan penganjur adalah muktamad, sebarang pertikaian tidak akan di layan.

Enterance fee RM50/car/category
rm120 for 3 categories

Fix Prize scheme
1st place = rm300
2nd place = rm200
3rd place = rm100

*penyertaan secara pasukan / wakilan woksyop syarikat juga di alu-alukan.
*Tempahan kemah pitstop untuk pasukan boleh hubungi NANANG-0196144968

SIDE ACTIVITIES
- GERAI JUALAN MAKANAN, MINUMAN, MERCHANDIZE, CAR ACCESORIES, WORKSHOP AND MANY MORE
*Untuk tempahan tapak ruang niaga sila hubungi NANANG - 0196144968

ATURCARA
08.00 pg : Ketibaan Peserta
Pendaftaran (ditutup 1/2 jam kategori hendak dimulakan)
Freerun
10.00 pg : Kategori A
11.00 pg : Kategori B
12.00 th : Kategori C
01.00 th : Rehat Makan Tgh Hari & Solat Zuhur.
02.00 ptg: kategori D
03.00 ptg: kategori E
04.00 ptg: kategori F
05.00 ptg: kategori G
06.00 ptg: Kategori H
06.30 ptg: Penutup dan Penyampaian Hadiah
07.00 ptg: Bersurai

MISC
- Peserta dinasihatkan bawa bersama:-
Tikar, Payung, Topi/Cap, Kamera, Baju Hujan,
Topi Keledar(jika menyertai acara Dragrace), Kerusi Lipat,
Wang Tunai.
Minuman & Makanan ada dijual sepanjang acara berlansung.

ANJURAN KELAB SUKAN PERMOTORAN SABAK BERNAM

Keicar4Life
FITRI

Tuesday, November 9, 2010

Trip to BANGKOK DRAG AVENUE , Thailand

EVENT : SOUPED UP 2010 THAILAND
Date: 24 - 27 December 2010
Price : RM1200
Half Payment before End of NOV, Balance payment 1 week before DEPART.

Package include :-
- Flight
Ticket
- Hotel
- Airport Transfer
- Tour
Activity :
- Tgk Drag
- Jalan2 Wholesale
Performance Parts Shop
- Jalan2 Kedai Hafkat
- Shopping Lubuk
geng2 Penjual UPTOWN bli brg
- etc
Itenerary subject to change base on Drag Event Schedule

Our Track Record (Group Joining Our Trip)
1- Ujang & Garage 9 Crew
2- Jilid & Ns Garage Crew
3- Mat Poon & Crew
4- Mat Penang & Crew Setiawangsa Msports Crew
5- Mr Suhaimi Putera Racing
6- Compactmotorsports Crew
& many secret msports trip ....

CALL 012 386 1772 (FITRI) or
Email global_msports@yahoo.com

Video from previous event :-
http://www.youtube.com/watch?v=Fra9ACnuzog&feature=related

FasT4waRd 7.11.2010 .... dRaG4fuN RESULT

Kategori A (660T)

1st JOHN - 20FT GARAGE (IPOH)
2nd FONE - FONE MOTORSPORT (NIBONG TEBAL)
3rd AHIZ AIZAQ- OEEM MOTORSPORT

Kategori B (660T-1300T)
1st MOHD SALIHI B ISMAIL - OEMM MOTORSPORT
2nd IDRIS BIN ABDUL RAHMAN- EDY GARAGE
3rd JOE - J.A.F

More picture click link below:-
http://www.facebook.com/album.php?aid=37933&id=100000294512713

Sunday, October 17, 2010

MUSC DRAG CHALLENGE CYBERJAYA 2010 - Round 10 RESULT

Result Cat Kcar >1000t
1st OEMM MOTORSPORTS
2nd BEARZ , J-WORKS CM 113
3rd Cupin, EBEL GARAGE

Sorry aku tak sempat pi tgk kategori Keicar ada hal ,,,so aku up result ..kalo ade geng nak share cerita leh reply ..

Keicar4Life
Fitri

Sunday, October 10, 2010

Borak-borak Engine Management untuk Keicar korang ..



Ramai dah menitik beratkan pasal engine management nih, zaman dulu boleh kira berapa kerat jek yang nak pakai ... cukup sekadar set minyak rich pastu upboost kaw2 , akhirnya terburai ler engine. Zaman dah berubah , masing2 dah sedar akan kepentingan bende ni , ramai dah start beli paling bodoh pon SAFC 1 ... yang paling gempak Haltech Platinum huhu.

Memandangkan skang nih dah ramai berlumba pakai ..ada gak persoalan pasal SAFC 1 , SAFC 2 & E-MANAGE ...aku saje nak citer skit nih sebab ketiga2 bende nih memang dalam bajet geng2 yg berpendapatan sederhana..if ada nak tambah or nak btulkan sila reply , kita disini nak belajar sama2 bukan aku nak jadi lecturer nak ajar org ..aku pon bukan terer sangat.

Ok , berbalik kepada cerita tadi , ape yg aku dapat beza kan memandangkan aku pon pengguna E-manage nih aku nak listkan ape perbezaan antara ketiga2 bende nih.

SAFC 1 - Bleh set minyak ( Point set minyak sape tau reply sini) , Ignition takleh set
SAFC 2 - Bleh set minyak tapi point banyak dari SAFC 1( Point set minyak sape tau reply sini) , Ignition takleh set
E-Manage - Bleh set minyak tapi point banyak dari SAFC 1 & 2( Point set minyak sape tau reply sini) , Ignition boleh set if pakai Race Fuel lagi best banyak bleh adjust...

Kos DYNO tuning lak :-
SAFC 1 & 2 - Max pon RM200
E-Manage - Min RM300

Dari apa yang kita dapat tgk ...if sekiranya tak mampu pakai E-Manage ..try ler cari atleast SAFC 2 ...tak rugi kalo pakai pon...nanti if poket kering leh jual gak .

So tepuk dada tanye selera ..mane satu nak pakai & ikut kemampuan ler ,,, kang ada plak kete tersadai takde duit nak tune...

ps- Next kita cerita pasal Stand Alone Engine Management lak (Haltech , Microtech etc)

Keicar4Life
Fitri



Thursday, October 7, 2010

FasT4waRd 7.11.2010 .... dRaG4fuN at Kg. GaJaH CiRcUiT





COMPACTMOTORSPORTS HALL of FAME Keicar Drag Time Record :300m


*UPDATED SEPT 2010
*Best 8 Official Keicar Drag Time Record :300m (Based from MUSC Event timing)

1- Jilid @ Anu , NS GARAGE
Time : 11.027s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 5, 2010
: l200



- Skupkecik , J-Works (PCV)
Time : 11.246s
: MUSC DRAG CYBERJAYA Round 8, 2010 NIGHT
Engine : l200 1000t

3- ADD GARAGE
Time : 11.256s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 5, 2010 DAY
Engine : l200 1000t



4- Bearz, J-Works
Time : 11.291s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 9, 2010 DAY
Engine : l200 1000t



5- Kenzo , Ann Racing Development
Time : 11.374s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 6, 2010 NIGHT
Engine : l200 1000t



6- CAU/KM RACER-X , AMN MAJU AUTO
Time : 11.495s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 8, 2010 DAY
Engine : l200 660t



7- Skupkecik , J-Works (DAG)
Time : 11.708s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 5, 2010 DAY
Engine : l200 1000t



8- BGB , NS GARAGE
Time : 11.835s
Event : MUSC DRAG CYBERJAYA Round 4, 2010 DAY
Engine : l200 1000t