Keicar4Life 660t Hall of FAME

Keicar4Life 660t Hall of Fame 2015(Based on SDB season 2015, 1/4 Mile Drag)...... #1 ADD by Ann Garage / Zhaa Garage , 12.910s ...... #2 MAN by Liena Racing , 14.1s .... #3 AEU by Ann Garage/Zha Autogarage , 14.8s ..... #4 ? ..... #5 ? ..... more coming soon .......(UPDATE October 2015)

Welcome #keicardragaddict #keicartrackjunkie

Welcome #keicardragaddict #keicartrackjunkie

Tuesday, December 27, 2011

More info regarding Super Kei Compact race at SNF 2012

Ok guys dari info and document yg aku dpt ...ade perubahan ketara regulation SNF 2012.

- Kapasiti engine yang bleh digunakan 660t , 850cc na & 1000cc na
- Hanya 660 cc jek yg dibenarkan turbocharged
- 850 cc & 1000 cc hanya bleh na jek.
- Mod macam2 dibenarkan utk 660t ..blok jek mesti 660 ..INGAT Takbleh upgrade blok ..lupakan jek laa korang nak grind huruf EJ ke ED ke ..pastu nak tampal EF kat blok tuh ,,,,kompom kepakaran pihak Organizer dpt kesan hehehe
- Penggunaan Engine Management ape2 pon dibenarkan
- Penggunaan NOS pon dibenarkan ...(kalau korang mampu la haha)

MORE info try tgk doc bawah aku dah scan ,,,

Pasal safety lak ...same jek cam tahun lepas n skit jek perubahan korang baca sendiri kat bawah tuh.

Overall aku memang sokong habis n setuju btul ngan regulation baru nih, baru la scene modifikasi kcar ni akan makin berkembang ...pomen2 bawah pokok ...pomen2 terulung semua bleh kuar skill utk market wshop masing2. Insyallah dgn perubahan yang positive nih ramai akan dtg support . Aku sebagai Admin Keicar4Life & CompactMotorsports akan support kaw2 ...aku tak tagih $$ pon ,...janji Motosports ...

Ingat ..satu jek yg penting utk kita makin maju ...jauhi perasaan hasad dengki ...kat luar kita kawan dlm trek kita bersaing ...dunia Msports nih kecik ...kutuk sane kutuk sini pon tak guna ...ibarat ludah kat langit kene kat muka sendiri ...org ade mata bleh nilai ....berdosa guna hukum ALLAH utk keselesaan diri sendiri.

ps - kalau ade pape pembetulan leh info aku ,,,time meeting tuh aku tak dapat hadirkan diri sebab ade hal kat wshop ...sorry tak dpt hadir ,,aku hantar wakil jek..

Keicar4life
fitri @ red_k






.........

Sunday, December 18, 2011

Our Drag Car aftermath @ KBS MUSC Drag Final Round 2012


My drag car finished 4th place due to gearbox problem. 3rd place in best 8 timing (car no37). Overall I'm satisfied with my 660t Drag car , no luck this year for podium finish. Already started new engine setup for next year...see you guys in next event...

Special thanks to My wife for the support , AMN Maju Auto crew (ujang, Jan, Wak, Fadli , pian, ateh , waty etc u know who u are),Our Sponsors 3e Booster (Bob , Shah n crew), Mig Autogarage, 7 Speed Motorsports etc.

My car 1st Run :- 

video



LATEST UPDATE :-
AMN Maju Auto crew already find out what's the gearbox problem..to our suprise...it's the axle sun gear again...thank god it's not the gearing...

Keicar4Life
Fitri @ red_k

Result KBS MUSC Drag , Cat Kcar <1000t
1st DAG, OEMM
2nd DAK, Speed Drag Msports
3rd Edy Garage

Sunday, December 11, 2011

Result Special Kei Car Race at SNF


Result Special Kei Car Race at SNF,
1st Singboy
2nd Afiq Bluesky
3rd Edy Garage 



Congrats to Panjang @ Mohd Zahid for the Best Lap record achievement..hope there will be more racer breakng record in next year race....

Congrats to winner from Keicar4Life ...

Wednesday, December 7, 2011

Special Kei Compact at SNF Grand Finale Karnival 10 Dec 2011


Baru dapat info sape yg nak race kat SNF sabtu ni under Cat Special Kei Compact bleh register kat N1 Racing Sunway sebelum 12 pm JUMAAT ...HARAP MAKLUM http://snf.my/




To know more regarding Event Itinerary click >>> http://ignition.my/2011/11/15/snf-karnival-10-dec-2011-the-biggest-snf-ever/

Brahem Juara Overall Kategori Kcar KBS MUSC Drag 2011

Brahem (Oemm Motorsport) dari Kelantan juga sudah bergelar JUARA OVERALL kelas K-Car. Beliau juga akan membawa pulang Hadiah RM1,300 + Trofi + Banner Overall Champion 2011. Tahniah!
CONGRATS from Keicar4Life...

Saturday, November 26, 2011

MUSC Drag Round 8, 2011 Kcar full RESULT


Winner for Kcar Cat at KBS MUSC Drag Round 8,
KCAR 1.0CC OTR
1st - Brahem Oemm, Oemm Motorsport - Kelantan
2nd – Mohd Aniz Aizaq, Speed Drag Motorsport - Kelantan
3rd – Mohd Nazri Sapar, H2R - Selangor

Monday, October 17, 2011

Fast4ward Drag4fun October 16, 2011

Result Cat Keicar 

Cat A 660t
1st Pink Auto
2nd Tenukz , 20ft Garage
3rd Azizul , RSB Garage

Cat B <1300t
COMING SOON

To view pic click link below ::-
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.288745631145252.76773.100000294512713&type=3

Tuesday, October 4, 2011

RESULT KETEGORI K-CAR STD OTR, PAHANG SPRINT SERIES 2011

KEPUTUSAN KETEGORI K-CAR STD OTR,.,.
PAHANG SPRINT SERIES 2011

NO.1>BEV D-SPORT (KUANTAN)
NO.2>JDT KUNING MSW GARAGE (Ray Tonnka)
NO.3>CAP BENTONG
NO.4>CAW MSW GARAGE (Hallim Appan) J-Work,
Special thanks to mr ray for the result..

Monday, September 26, 2011

KBS-MUSC DRAG CHALLENGE 2011 - ROUND 7

KBS-MUSC DRAG CHALLENGE 2011 - ROUND 7
DATE : 08 (CARS) & 09 (BIKES) OF OCTOBER 2011
VENUE : LEBUH WADI EHSAN, PRESINT 19, PUTRAJAYA

Wednesday, September 21, 2011

Result Cat KANCIL OPEN , JENGKA DRAG CHALLENGE 2011 SERIES 2,.,

Cat KANCIL OPEN,
1st DAG (BRAHIM) KELANTAN
2nd CAP NS Garage
3rd CAW 2 PINTU MSW GARAGE

Tq ray toonka for the info ....

Tuesday, September 20, 2011

660t Fighter latest race report (KBS MUSC Drag Chall, Round 6 , 2011)


Race kali nih nasib tak begitu baik , selector gearbox patah menyebabkan ganguan dlm penukaran gear. Sempat free run jek, ambik timing pon tak sempat. So semalam prob dah settle ...pakar CSI AMN Maju Auto dah bedah gearbox and dah replace selector baru. Special thanks to semua yg terlibat...see u guys in next race. Enjoy the picture ..

Keicar4Life
Fitri @ red_k

Display Machine at 3E Booster Booth,
Me n my wife,

Proses turun engine bermula,

 Proses barai gearbox,

 Selector gearbox yg patah,
 Selektor yg dah pecah and yg ok,

Sunday, September 18, 2011

Result MUSC Drag Round 6 cat Keicar

Event memang meriah kali ni 11 buat machine join, malangnya kebanyakan machine pecah gb .....antaranya machine red_k , jep & dad ....

Congrats to yg menang ,,,yg kalah cuba lagi next round ... 



 Result MUSC Drag Round 6 cat Keicar,
1st DAG , Oemm (1000t)
2nd CAP, NS Garage (660t)
3rd Cdeq , Edy Garage (850t)


Picture

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.250192518356562.56016.154565261252622&l=59eade94a5 
.................

Diss. to build 1st Ever Proper Drag Strip in Malaysia with Goverment Rep

Special thanks to Bro AHKAU from MUSC sebab jemput aku utk mewakili scene keicar dragster untuk terbabit  bersama2 otai2 drag dalam disscussion bersama wakil dari pihak kerajaan. Moga2 usaha untuk membina 1st ever Proper Drag Strip di Malaysia akan termakbul insyallah. Sokongan Dragster2 seluruh Malaysia amat diperlukan untuk menjayakan misi ini. 

Keicar4Life
Fitri @ red_k

Monday, September 12, 2011

F1M KBS-MUSC DRAG CHALLENGE 2011, Round 6 this weekend

F1M KBS-MUSC DRAG CHALLENGE 2011, Round 6 this weekend ,.Hope that penyertaan same like last round, lagi ramai lagi meriah....Keicar Cat. starts at 2pm ..dont be late ......Good luck to all Keicar Dragger ,,,,


Keicar4Life
Fitri @ red_k
...

Thursday, September 8, 2011

Wednesday, September 7, 2011

KBS MUSC Drag Chall. Round 4 feature in KOSMO Newspaper


KBS MUSC Drag Chall. Round 4 masuk suratkhabar KOSMO. Huh terselit gak Keicar4life 660T Fighter...hehehe 

Monday, September 5, 2011

K-CAR Race Round 4 4/9/2011 @ Bira Circuit , Thailand


Memang best tgk geng2 kita dari DAIHATSU CLUB THAILAND layan corner kat Bira Circuit , harap2 satu hari dapat pi sane time diorang race. Insyallah. Kebanyakan yg terbabit dalam race macam biasa model Daihatsu L70. Diorang nih memang kaki trek tegar, seperti yang aku dah update sebelom nih ..ini Round ke 4 . So nak tau camne keadaan masa rase tuh ,,,enjoy pic bawah tuh.

Special thank to Mr Thep @ Mira Drag and Nus Kittakan for the picture.

Keicar4Life
Fitri @ red_k



L70 pickup tuh ....huh best2 ,,







Mr Thep @ miradrag trouble shoot breakdown tepi highway kot nih hehe ,,